MKB doet niet moeilijk

Een op de vijf werknemers in het MKB is bereid om moeilijk plaatsbare werkloze aan de slag te helpen. 10 Procent heeft de afgelopen vijf jaar ook invulling gegeven aan deze bereidheid.
Er zijn verschillende redenen waarom 80% van de MKB’ ers zich verre houdt van de moeilijk plaatsbare werkloze, blijkt uit onderzoek door EIM. In meer dan de helft van de gevallen is dat omdat er geen vacature is, of omdat de ondernemer een eenmanszaak heeft. 6% Neemt alleen mensen aan met specialistische vakkennis. De overige lopen uiteen. Er is de angst dat de werkloze niet gemotiveerd zijn (4%), het bedrijf is te klein (4%) of de kandidaten hebben te weinig scholing of ervaring (9%).
Van de werkgevers die wel de gok hebben gewaagd, zegt 69% dat het niet nodig was om aanpassingen binnen het bedrijf te verrichten. Vooral horecabedrijven tonen zich bereid om moeilijk plaatsbare werklozen in dienst te nemen. In bijna de helft van de gevallen is de betreffende werknemer nog altijd in dienst van het bedrijf (NW).

Bron: Intermediair PW oktober 2009

Comments are closed.