Werknemer aast op assessment

Veruit de meeste Nederlandse werknemers vinden dat een goed werkgever standaard een assessment moet aanbieden. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau GITP.
Bijna de helft van de ondervraagden vindt het vanzelfsprekend om een assessment te doen om in aanmerking te komen voor een promotie. En de respondenten weten over het algemeen waar ze het over hebben, want 60% van hen heeft wel eens een assessment ondergaan, 32 % zelfs meer dan eens.
Volgens werknemers is het niet alleen belangrijk dat een werkgever op deze manier achterhaalt wat voor vlees hij in de kuip heeft. 59 Procent van de ondervraagden vindt een assessment interessant voor het verkrijgen van loopbaanadvies, 55 % hoopt zich op deze manier beter te leren kennen, en 27 %wil weten of hij geschikt is voor een bepaalde functie. De werknemers willen wel graag dat iemand anders de rekening betaald. Slechts een enkeling heeft zelf geld over voor een assessment. 16 Procent van de ondervraagden ziet sowieso geen nut in een dergelijk onderzoek. (NW)

Bron: Intermediair PW 20 januari 2009

Comments are closed.